woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Nieuwe ‘thuishaven voor politiek verweesden’ in de Bommelerwaard

17 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Aan het politiek firmament in de Bommelerwaard schijnt een nieuwe ster. Het politieke platform Politieke Bommelaren zag in 2022 het levenslicht. De drijvende krachten achter het initiatief gaan 2023 in met veel nieuwe ideeën en men gaat zich nu volledig richten op politieke gebeurtenissen in de regio. 

Veelbelovend vertelt de website: 'Wij zijn voor democratische en bestuurlijke vernieuwing waarin de inwoners en ondernemers centraal staan. De inwoners zijn er niet voor de politiek maar de politiek is er voor de inwoners.'

Thuishaven
Het uiteindelijke doel van het platform is een volwaardige partij te worden met mensen die zich nu ‘politiek verweesd’ voelen. Inwoners die zich niet thuisvoelen bij een bestaande partij kunnen bij het platform Politieke Bommelaren een ‘thuishaven vinden door actief mee te denken en doen’. Op lokaal niveau wil men zo een steentje bijdragen om de kloof tussen politiek en inwoners te dichten.

Partij
Om dat alles te bereiken, schrijft het platform zich dit jaar in als politieke partij. ‘Het platform is opgericht om politiek niet in hokjes te denken maar vooruitstrevend te zijn en realistisch naar de samenleving te kijken. We komen ook met een passende naam die past bij het lokale karakter.’ Aldus het persbericht.

Meer info www.politiekebommelaren.nl

Foto Bommelerwaard.net

Lees meer over:

Bommelerwaard Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.