zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De vloer in de zaal is geschikt voor topsport.

Nieuwbouw De Sportwaard ligt op schema

4 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De bouw van De Sportwaard ligt op schema. Er wordt hard gewerkt aan de afwerking van het zwembad, de sportzaal, kleedruimten en horeca. Alles op stoom voor de officiële opening op 19 november.

In de dagen voor de opening wordt De Sportwaard al in gebruik genomen worden door de verenigingen. Vanaf 20 november zijn er dan allerlei speciale activiteiten. Gemeente Zaltbommel: 'Zo kan iedereen uit Zaltbommel en omstreken het schitterende gebouw kan komen bewonderen én kennis kan maken met de verschillende sporten en faciliteiten.'

Sporthal
De sporthal kent vier zaaldelen, afzonderlijk af te scheiden zijn met tussenwanden. De totale hal meet 30 x 50 meter. De vloer is gemaakt voor het bedrijven van topsport. Voor sport en onderwijs zijn alle eigentijdse sporttechnische inrichtingsmiddelen aanwezig, waaronder een digitale interactieve speelwand.Op de verdieping is een tribune voor ruim 150 personen gesitueerd.

Zwembad
Het zwembad heeft een officieel wedstrijdbad van 25 x 15 meter met een tribune voor 150 mensen. Ook is er een doelgroepenbad met beweegbare bodem en peuterbad aanwezig. Dit peuterbad kent diverse speelelementen en er is ook een glijbaan aanwezig nabij de beide grote baden. Bovendien is er een whirlpool en een sauna. Naast het doelgroepenbad is een zogenaamde natte horeca gesitueerd, zodat ook in het badlandschap wat gegeten en gedronken kan worden.

Horeca/entree
In het midden van het complex is de droge horeca gesitueerd. Door grote oppervlakten glas heeft deze zicht op zowel de sporthal als het wedstrijdbad. In de hal is een blikvangende trap aanwezig die leidt tot de verdieping, waar de tribune voor de sporthal aanwezig is.

 

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel Sportwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.