donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

In de toekomst komen er ook strandbedden voor een vakantiebeleving.

Nieuw strandpaviljoen Zandmeren opent in 2022

5 juli 2021 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Het nieuwe strandpaviljoen op de Zandmeren gaat volgend toeristisch seizoen pas open. Ondanks dat er hard is gewerkt, bleek een eerdere opening niet haalbaar.

Jeroen van Doorn (eigenaar Restaurant Dukdalf): “Samen met de gemeente hebben we al het nodige voorbereid, maar bij buitendijkse plannen komt heel veel kijken. Zoals afstemming met Rijkswaterstaat, de verschillende vergunningen en de nutsvoorzieningen. Ook de logistieke voorzieningen zijn een enorme uitdaging. Ondanks alle inzet die wij samen met de gemeente Maasdriel hebben gedaan, moeten we vaststellen dat het niet lukt dit seizoen nog open te gaan. Dat vinden we ontzettend jammer, maar we kiezen er nu voor om het volgend jaar in één keer goed te doen!”

Vakantiebeleving
Het strandpaviljoen komt op het strand van De Zandmeren. Het paviljoen wordt een combinatie tussen to go en service met picknicktafels en stoelen. In de toekomst komen daar ook strandbedden bij voor een vakantiebeleving.

Ondersteuning gemeente 
Ook de gemeente Maasdriel is enthousiast over de plannen voor het strandpaviljoen aan de Zandmeren. Wethouder Jan-Hein de Vreede: “We zijn druk bezig met de gebiedsvisie voor de Zandmeren waarin we meer in- en ontspanning op, aan en rondom het water van De Zandmeren wensen voor inwoners en toeristen. Het paviljoen past binnen die visie die we samen met ondernemers in de Zandstraat, omwonenden en grondeigenaren en –pachters opstelden. Wij zien het strandpaviljoen als een mooi initiatief, waarmee De Zandmeren een impuls krijgt voor de verdere ontwikkeling. We hebben begrip voor de keuze van de ondernemer om het paviljoen pas volgend seizoen te openen.”

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.