donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Nieuw parkeerbeleid binnenstad Zaltbommel is duidelijker

14 februari 2023 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De gemeenteraad van Zaltbommel stemde donderdag (9-2) over het nieuwe parkeerbeleid in de binnenstad van Zaltbommel. Het beleid is vernieuwd na een evaluatie van de huidige parkeerregels. Deze zorgen met regelmaat voor verwarring. Voor bewoners, bezoekers, ondernemers en werknemers van de binnenstad van Zaltbommel worden de nieuwe parkeervoorschriften eenvoudiger en duidelijker.

Er komen vier verschillende zones. Allereerst is er het gratis parkeren op de Beersteeg en Rotterdamse Bol, en als tweede het parkeren met de blauwe schijf voor maximaal één uur. Deze zone heeft als doel het kort parkeren te faciliteren voor een snelle boodschap of kort bezoek (Markt, de gehele Waterstraat, Boschstraat). De derde optie is een zone betaald parkeren met een tarief van € 0,75 per uur aan de Veerweg, Havendijk, Oude Wasserij. Tot slot een zone betaald parkeren met een tarief van € 1,25 per uur. Dit is op parkeerterrein Omhoeken en binnen de vesting van de binnenstad met uitzondering van de zone parkeren met de blauwe schijf.

De nieuwe parkeerregels gelden van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Voor iedereen geldt overal gratis parkeren op maandag tot en met zaterdag van 18.00 tot 09.00 uur. Op alle zondagen en de officiële Nederlandse feestdagen is parkeren in de binnenstad gratis. Tijdens de periode van betaald parkeren kunnen vergunninghouders in de hele binnenstad gratis parkeren met hun vergunning, met uitzondering van de blauwe zone en de Gamerschestraat.

Minder validen
Wie in het bezit is van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders of passagiers kan gebruik blijven maken van de gehandicaptenparkeerplaatsen of van alle andere beschikbare parkeerplekken. Het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart geeft vrijstelling voor een eventuele betalingsplicht, maar geeft géén vrijstelling voor een eventuele tijdsduurbeperking in de blauwe zone. Aldus de gemeente.

Het nieuwe parkeerbeleid gaat in vanaf 1 juli 2023. Tot die datum gelden de huidige parkeerregels.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.