donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Wie mee wil denken - en wandelen - is van harte welkom.

Nieuw Klompenpad in de maak in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

30 augustus 2023 (door BommelerwaardNet)

KERKWIJK/DELWIJNEN/BRUCHEM - Wie van wandelen houdt en boeiende, leuke informatie heeft voor een nieuw Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem is van harte uitgenodigd voor de startavond op 4 oktober aanstaande. Aanvang 19:30 uur, in het dorpshuis van Kerkwijk.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Zaltbommel willen samen met bewoners en partijen uit de streek Klompenpaden realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken.

Op de startavond op 4 oktober wordt het project toegelicht door SLG. De aanwezigen kunnen meedenken vanuit hun kennis over oude wandelpaden en cultuurhistorisch interessante objecten. Ook kunnen mensen ideeën aandragen voor de route. Alle input van de avond wordt verzameld op een centrale kaart.
Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep - waarvoor men zich deze avond kan aanmelden - bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aalst
In 2021 is SLG gestart met het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Aalst. De wens voor een Klompenpad komt voort uit het bewonersproces Levend Landschap Aalst. In het najaar van 2023 wordt het nieuwe Klompenpad in Aalst geopend.

Netwerk
De Klompenpaden in Aalst en Kerkwijk worden het vierde en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel. Het Hamarithapad, Jordenpad en Nywelepad zijn er al. Zo ontstaat een netwerk van wandelroutes in de gemeente Zaltbommel.

Het nieuwe Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

Aanmelden voor de startavond kan via deze link.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.