maandag 30 november 2020

Alles over De Bommelerwaard

De Poorterij blijft het theaterseizoen 20-21 nog wel open.

Nieuw cultureel centrum Zaltbommel mogelijk in Sint Maartenskerk of De Waluwe

17 november 2020 (door de redactie)

ZALTBOMMEL - Het nieuwe cultureel centrum voor Zaltbommel zou zijn plek kunnen vinden naast het nieuwe zwembad/sporthal in De Waluwe of in de Sint Maartenskerk. Aldus plannen die het college van burgemeester en wethouders ontvouwden. Het college wil een scenario uitwerken waarbij dit cultureel centrum een buurthuisfunctie heeft en tevens beschikt over een goede uitvoeringszaal. Als de raad instemt met het voorstel, werkt de gemeente dit scenario en deze locaties verder uit.

Bij de uitwerking van de locaties en scenario’s voor een cultureel centrum in Zaltbommel bevraagt de gemeente ook de huidige gebruikers en inwoners naar hun mening over de locaties.

De raad besloot in december 2019 de toekomstbestendigheid van De Poorterij te onderzoeken. In april volgde een plan van aanpak voor dit onderzoek. Op basis hiervan komt het college nu met het advies om dit scenario en deze twee locaties verder uit te werken. Dit alles moet leiden tot een definitieve keuze voor de zomer van 2021. Wethouder Adri Bragt: “Met dit voorstel leggen we de basis voor een nieuw cultureel centrum in Zaltbommel dat toekomstbestendig is en een grote bijdrage kan leveren aan het rijke culturele leven in onze gemeente”.

Behoefte
Op 25 juni stelde de gemeenteraad het Programma van Eisen voor een toekomstbestendige Poorterij vast. Hierin staat dat het cultureel centrum twee hoofdfuncties heeft: een theaterfunctie en buurthuisfunctie. Tijdens de raadsbehandeling van het voorstel is toegezegd om naast het scenario uit het Programma van Eisen (buurthuis en theater) meerdere scenario’s te onderzoeken, waaronder in ieder geval een scenario voor een cultureel centrum met een buurthuisfunctie mét een goede uitvoeringzaal die ook geschikt is voor amateuruitvoeringen én professionele voorstellingen. Zo’n cultureel centrum sluit aan bij de lokale behoefte én bij omvang van de gemeente.

De Poorterij
In het voorstel aan de raad staat ook dat De Poorterij voor 2021 subsidie krijgt. Hiermee kan De Poorterij het komende theaterseizoen open blijven.

Foto redactie Bommelerwaard.net.

Lees meer over:

Poorterij Waluwe Martinuskerk
Deel dit bericht met je vrienden!