woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Er werd fanatiek gestreden op het mountainbikeparcours langs de Maasplas.

Mooie Neswaarden cross voor de bijna 60 deelnemers

13 december 2022 (door BommelerwaardNet)

AALST -  Zaterdag (10-12) werd na de Neswaarden Cross verreden georganiseerd door Wieler Tour Club (WTC) Maas Waal. Er werd door een kleine zestigtal deelnemers in drie categorieën gestreden om een podiumplaats: Heren 16+, Dames en Heren 55+.

De wedstrijd maakt deel uit van een combinatieklassement met de Maascross (Kerkdriel) op 28 januari 2023 en de Lithse Ham Cross (Lith) op 4 februari 2023. iedere cross heeft zijn eigen klassement en prijzen, maar daarnaast is er een gezamenlijke overall ranking.

Voluit
Nadat het startschot, gingen de deelnemers direct voluit. Iedereen wilde in het veld een mooie positie hebben op het mountainbikeparcours langs de Maasplas.

Na ongeveer 10 minuten nam Tim van Lopik samen met Ruben Nederveen de leiding met een opgebouwde voorsprong van 10 seconden op Thymen Pessele en Fausto van Tuyl. Een kleine minuut daarachter reden Erik Satter met in zijn kielzog Bert Pesselse. Zij streden in de 55+ categorie om de eerste plaatsen. 

Opvallend sterk
Wie opviel in de cross was de jonge, maar sterk rijdende Britt van Stigt die zich kranig weerde in een groepje met gevestigde namen zoals Dirk Keijnemans, Jochem Uithoven en Rob den Dekker. Van Stigt won dan ook de vrouwenwedstrijd. Haar positie in de wedstrijd was onverwacht wat haar coachende vader deed glunderen. 

Wheelie
In de finale was het Nederveen die een flinke voorsprong had opgebouwd op Van Lopik en zo de wedstrijd uiteindelijk met een fraaie wheelie kon winnen. Bij de 55+ categorie was het Satter die uiteindelijk de sterkste was.

Foto - archief ter illustratie.

Lees meer over:

Aalst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.