vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Negen lintjes in Zaltbommel

26 april 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Maandag (26-4) regende het weer lintjes in Nederland. Burgemeester Pieter Van Maaren reikte 's morgens in het stadhuis op de Markt aan negen inwoners van de gemeente Zaltbommel een Koninklijke Onderscheiding uit.

Mevrouw Anna Huis-Snippe uit Brakel
Mevrouw A. (Anna) Huis-Snippe uit Brakel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Huis-Snippe zet zich al meer dan 20 jaar vol overgave in voor Stichting de Zonnebloem, afdeling Brakel en Omstreken. Op die manier geeft zij met name oudere, eenzame of gehandicapte inwoners de aandacht en het plezier die zij nodig hebben. Daarnaast is zij voorzitter van Stichting de Zonnebloem afdeling Brakel en omstreken en zeer betrokken bij alle activiteiten van de Zonnebloem.

Peter Jonkers uit Zaltbommel
Peter Jonkers uit Zaltbommel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Jonkers is sinds 1995 zeer actief als bestuurslid/coördinator verkeersregelaars voor de Stichting Wielersupport Zaltbommel. Als er een evenement is waarbij verkeersregelaars nodig zijn denkt men meteen aan hem. Vriendelijk en met verstand van zaken wordt iedereen te woord gestaan en geholpen. Mede dankzij de inzet van de heer Jonkers en zijn vrijwilligers verlopen vele evenementen veilig.

Harrie Kessel uit Zaltbommel
Harrie Kessel uit Zaltbommel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Kessel is langdurig een maatschappelijk zeer betrokken en bewogen man die zich al van jongs af aan enorm inzet voor de samenleving. Of het nu om een vereniging, een stichting of een individu gaat, de heer Kessel heeft een luisterend oor, geeft raad of advies, helpt en steekt z'n handen uit de mouwen. Het verenigingsleven in Zaltbommel had er vanaf 1992 anders uit gezien zonder hem. Hij bewaakt onder andere de carnavalstraditie in Zaltbommel door zijn rol bij de Wallepikkers en is bestuurslid van het Stadskasteel en voorheen

't Bommels Gilde. Daarnaast heeft hij de plaatselijke harmonie ‘de Karel’ door een moeilijke periode geholpen en is maatschappelijk zeer betrokken, wat blijkt uit zijn werk bij Vluchtelingenwerk. Daarnaast is de heer Kessel vanaf 2016 vrijwilliger bij voetbalvereniging SteDoCo in Hoornaar.

Wim van der Kooij uit Brakel
Wim van der Kooij uit Brakel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van der Kooij is sinds 1985 vrijwillig actief voor de medemens. Hij is bestuurslid en vrijwilliger bij ‘t Slot, secretaris-penningmeester van de Interclassicale Diaconale Commissie, maaltijdbezorger Tafeltje Dekje, vrijwilliger begeleiding kerkdiensten en vervoer Philadelphia, penningmeester Stichting Recreatie Paviljoen Binnenhof, adviseur Voedselbank Bommelerwaard, vrijwilliger thuisadministratie Humanitas en penningmeester Stichting Vrienden van de Voedselbank Bommelerwaard. De heer Van der Kooij was ook diaken van de Hervormde Gemeente Brakel.

Joke van Leeuwen-Lievaart uit Brakel
Joke van Leeuwen-Lievaart uit Brakel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw is al 56 jaar vrijwilliger voor de Hervormde Kerkbode. Dit regionale blad komt wekelijks uit in een oplage van 1850 exemplaren. In 1965 begon mevrouw Van Leeuwen samen met haar man de boekhouding hiervan te voeren. Na het overlijden van haar man in 1994 heeft ze dit werk alleen voortgezet. Tot voor kort onderhield ze de contacten met abonnees, de drukker en de adverteerders. Nog steeds brengt ze de pakketten kerkbodes bij de bezorgers. Daarnaast is mevrouw sinds 2000 vrijwilligster bij de activiteitencommissie van de Hervormde Gemeente Brakel. Hier helpt zij met de inrichting en verkoop bij de jaarlijkse rommelmarkt en het inpakken en verkopen van de oliebollen op oudjaarsdag. Tevens staat mevrouw als vrijwilliger bij Dorcas in de winkel en sorteert zij kleding.

Henk Nijhof uit Zaltbommel
Henk Nijhof uit Zaltbommel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Nijhof is al vele jaren actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging Nivo Sparta en bij de Zaltbommelse Tennisvereniging. Bij Nivo Sparta is decorandus sinds 1953 vrijwilliger. Zo is hij onder andere scheidsrechter en was in de jaren tachtig jeugdtrainer. Ook voor de Zaltbommelse Tennisvereniging is hij sinds 1975 van onschatbare waarde. Mede dankzij inzet van de heer Nijhof liggen de banen er keurig onderhouden bij, zijn de bankjes opgeknapt, de hekken gerepareerd en is de entree van de tennisvereniging een mooi visiteplaatje.

Gijs van der Wal uit Gameren
Gijs van der Wal uit Gameren ontvangt een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van der Wal was 35 jaren lang een betrokken brandweerman voor de post Gameren. Daarnaast is hij actief voor de Hervormde Gemeente in Gameren. Hij was 12 jaar lang diaken en zorgt er voor dat de kerk en de pastorie er netjes uitzien. Ook is decorandus betrokken bij het mede organiseren van ouderenmiddagen en telt hij iedere maandag de collecte. De heer Van der Wal is vanaf 2005 maaltijdbezorger bij Tafeltje Dekje.

Jac van Wijk uit Zaltbommel en echtgenote H. van Wijk-Bok
Jac van Wijk uit Zaltbommel ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding als Ridder in de Orde van Oranje Nassau omdat hij sinds de jaren 70 actief vrijwilliger is op het gebied van de glastuinbouw, zowel landelijk als regionaal. Zijn specialisme is chrysantenteelt. Hij is de spil in het regionale chrysantenvak en heeft meerdere bestuursrollen vervuld. De heer Van Wijk was en is voor veel collega-ondernemers aanspreekpunt en vraagbaak op het gebied van technische bedrijfsontwikkeling. Hij was initiatiefnemer van de eerste Kom in de Kas in de Bommelerwaard en bestuurslid. 

Hannie) van Wijk-Bok uit Zaltbommel
Mevrouw Hannie van Wijk-Bok uit Zaltbommel ontvangt een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is een zeer maatschappelijk betrokken inwoonster van Zaltbommel. Zij heeft de term 'omzien naar elkaar' hoog in het vaandel. Dat heeft zij laten zien door jarenlang goederen te verzamelen voor Stichting Hulp Christenen Roemenië, Kom over en Help en door plaatselijk betrokken te zijn bij mensen die aandacht nodig hebben.

Tot op heden is op het terrein van echtpaar Van Wijk een depot waar allerlei spullen ingeleverd kunnen worden die gebruikt worden voor diverse goede doelen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel Lintjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.