woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

De verdachten reden in een busje met een jerrycan benzine.

Autobanden branden in de regio

30 december 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - De politie hield donderdagavond (29-12) in Nederhemert vier mannen aan op verdenking van brandstichting. Het viertal had autobanden in brand gestoken. De brandstichters van 18, 21, 22 en 22 jaar kwamen uit Zaltbommel.

Twee boa’s ontdekten rond de klok van 23.30 uur een brandje in een stapel autobanden. Het beginnende vuurtje brandde aan de Riemerstraat bij de lokale brandweerkazerne. De boa’s blusten het vuur en zagen dat bij de Eendenkade een tweede brand werd gesticht.

Jerrycan
De vier verplaatsten zich met een bestelbus met een jerrycan benzine aan boord. De boa’s wisten de bus met de mannen te stoppen en droegen hen over aan de politie.

Agenten namen de mannen in hechtenis waar het viertal voor de nacht in een cel op het politiebureau werd opgeborgen. Vrijdagochtend werden ze voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Meer vuur
Maar er was meer vuur in de Bommelerwaard. Woensdagavond (28-12) brandde een stapel autobanden op de kruising Beukenstraat / Esdoornstraat in Brakel. Later, diezelfde avond, brandde er ook banden in Zuilichem, op de kruising de Heuvel en Burgemeester Hobolaan.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Nederhemert
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.