zaterdag 22 juni 2024

Alles over de Bommelerwaard

De Bommelse ploeg speelde in Aalst 2-2.

N.I.V.O.-Sparta wint derde periodetitel in Aalst

19 mei 2024 (door Redactie)

AALST - N.I.V.O.-Sparta won zaterdag (18-5), op bezoek bij Roda Boys in Aalst, de derde periodetitel. De ploeg staat door een 2-2 gelijkspel tegen Roda Boys nu ook op kop voor de titel in de Tweede Klasse G.

In Aalst wist N.I.V.O.-Sparta zich gesteund door honderden fans. N.I.V.O.-Sparta in korte tijd op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Frenk Schaap die op aangeven van Ilias Zaimi binnenschoot. Niet veel later schoot topscorer Iain Brands tegen de youwen.

Niet verslagen
Roda Boys was ondanks de vroege achterstand nog niet verslagen en pakte langzaam het initiatief terug. N.I.V.O.-Sparta kwam niet echt onder druk te staan. Toch wist Roda Boys door lange ballen achter de N.I.V.O.-defensie een punt te pakken. Joost Rensing knalde de aansluitingstreffer binnen. In Aalst was dat ook de ruststand.

Gelijkmaker
De tweede helft begon N.I.V.O.-Sparta nog goed en kreeg het team een aantal kansjes. Daarna voerde Roda Boys de druk steeds meer op. In die wedstrijdfase moest N.I.V.O.-Sparta een aantal malen noodgedwongen wisselen. Iain Brands en de moegestreden Frenk Schaap gingen naar de kant waardoor de Bommelse club jonger werd en verder onder druk kwam. Tegenstander Rensing maakte vlak voor tijd de 2-2 gelijkmaker. Dat was ook de eindstand.

Winnen
Met nog één wedstrijd te gaan, gaat N.I.V.O.-Sparta nu aan kop met Theole met evenveel punten. De ploeg uit Tiel heeft een fors minder doelsaldo. N.I.V.O.-Sparta moet nu enkel nog de topwedstrijd tegen Achilles '29 winnen. Alleen dan keren zij na een jaar weer terug in de Eerste Klasse.

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Aalst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.