zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

Ook zwemlessen kunnen in het nieuwe bad gegeven worden.

‘Mooie deal’ rond zwembad Kerkdriel

2 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Burgemeester Hennie van Kooten van Maasdriel is blij met de 'mooie deal' over de bouw van een nieuw zwembad binnen de gemeentegrenzen. Het zwembad van Kerkdriel wordt verkocht aan Europarcs, samen met MFC De Kreek. De recreatieondernemer aan de Piekenwaardweg 10 mag bovendien extra recreatieappartementen ontwikkelen rond het multifunctionele centrum aan de Wilgenpas.

De gemeente zat in de maag met het huidige, verouderde zwembad dat eigenlijk voor veel geld vervangen moest worden. Europarcs wil nu een nieuw zwembad voor het recreatiepark, waar ook de inwoners van de gemeente de komende twintig jaar gebruik van kunnen maken. En dat is voor Maasdriel natuurlijk een prima deal. De gemeente schuift tot 2024 jaarlijks 150 duizend euro in het zwembad en daarna een ton per jaar. Door de verkoop bespaart de gemeente jaarlijks zo'n 5 ton. 

Overleg
De race is nog niet helmaal gelopen. Er is nog overleg nodig met Rijkswaterstaat voor de bouw van de buitendijkse recreatieappartementen. Ook de gemeenteraad moet nog akkoord gaan. Daar leven nog wel een aantal vragen zoals wat de gevolgen zijn voor de verenigingen die het zwembad gebruiken. Het licht in de raad staat op 'oranje'.

Volgens Van Kooten moeten de details van het 'principebesluit' nog verder uitgewerkt worden.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Kerkdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.