donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

Ben Brink trakteerde de medewerkers van Werkzaak.

Mooi karwei voor Werkzaak Rivierenland

25 april 2021 (door de redactie)

REGIO / BOMMELERWAARD - UBRivierenland realiseert snel internet voor inwoners in de buitengebieden. Bij de aanbesteding werd bepaald hierbij werkgelegenheid te creëren voor mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben. Dit leverde een opdracht voor Werkzaak Rivierenland om circa 8.880 units te bestickeren. Ben Brink (bestuurder UBRivierenland en Werkzaak) trakteerde om die reden de medewerkers van Werkzaak.

Een glasvezelnetwerk bestaat uit verschillende onderdelen. Een daarvan is de zogeheten Fiber Termination Unit. Dit is een kasje aan het einde van een glasvezelkabel en vaak te vinden in de meterkast van bijvoorbeeld een woning. Werkzaak gaat 8.880 kastjes voorzien van een sticker met de gegevens over Digitale Stad. Dit is de aannemer die het glasvezelnetwerk aanlegt.

Enthousiast
Ben Brink is enthousiast: “De opdracht illustreert op een mooie manier hoe een regionaal project dat geïnitieerd is door meerdere gemeenten ook zijn meerwaarde kan hebben voor haar eigen inwoners op een totaal ander vlak.” Woensdag (21-4) vierde hij dit mooie moment met een feestelijke traktatie aan de medewerkers van Werkzaak.

Uniek project
De gemeenten Neder-Betuwe, Culemborg, Maasdriel, Tiel, West-Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel vinden dat iedere inwoner recht heeft op snel internet. In 2014 werd het initiatief gestart om zelf een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Rivierenland te realiseren. Hiertoe richtte men de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland) op.

Foto UBRivierenland.

Lees meer over:

glasvezel netwerk
Deel dit bericht met je vrienden!