vrijdag 29 september 2023

Alles over de Bommelerwaard

De vrachtwagens moeten iets omrijden om bewoonde gebieden te vermijden

Minder vrachtverkeer door Kerkwijk en Bruchem

26 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

KERKWIJK / BRUCHEM - Door de kernen van Kerkwijk en Bruchem rijden iedere dag de nodige vrachtwagens op weg naar de bloemenkassen. De route die het vrachtverkeer volgt, gaat langs basisschool De Rank en de voetbalclub. Inwoners vinden deze situaite ongewenst, zij menen dat de situatie zeer onveilig is voor schoolgaande kinderen en bewoners.

Het Burgerinitiatief Verkeersveiligheid Bruchem-Kerkwijk schakelde vorig jaar de gemeente Zaltbommel in. Wethouder Willem Posthouwer gaf aan het probleem te onderzoeken. Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) had al maatregelen voor het verbeteren van de vrachtwagenroutering uitgewerkt en de reactie van de inwoners gaf extra gewicht aan een snelle uitvoering van maatregelen. In samenspraak met de verschillende partijen is onderzocht hoe ongewenst vrachtwagenverkeer uit de woonomgeving geweerd kan worden. Dat leidde tot resultaten.

Nieuwe route
De voorkeursroute voor vrachtverkeer gaat nu via de Viaductweg. De nieuwe maatregelen stimuleren chauffeurs deze route te nemen. De maatregelen bestaan uit vrachtwagenverboden, wegversmallingen en drempels. Ook komt er een bebording met een routering voor vrachtwagens. Tuinders en vervoerders informeren hun chauffeurs (leveranciers) over de juiste route. De vervoerders accepteren die ietwat langere route naar hun bestemming.

Met de maatregelen verbetert de verkeersveiligheid en wordt onnodige overlast door vrachtverkeer in de woonomgeving van Kerkwijk en Bruchem voorkomen. Het vrachtwagenverkeer van en naar tuinbouwbedrijven rijdt binnenkort dus niet meer door de kernen van Bruchem en Kerkwijk

De verwachting is dat alle verkeersmaatregelen in de loop van 2021 gerealiseerd zijn.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

vrachtverkeer Kerkwijk Bruchem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.