zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Militairen KL en KLu oefenen samen in gemeente Zaltbommel

7 oktober 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Eenheden van de Koninklijke Landmacht (KL) en de Koninklijke Luchtmacht (KLu) oefenen van 10 tot en met 20 oktober in de gemeente Zaltbommel.

Tijdens de oefening wordt er getraind op de samenwerking tussen de landmacht en luchtmacht.

Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie. Ook heeft het geen invloed op de verkeerssituatie.

Wie overlast heeft van de Koninklijke Landmacht neemt contact op met Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade via Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl. Met klachten over de Koninklijke Luchtmacht kan men online terecht.

Falcon Autumn
Van 31 oktober tot en met 18 november vindt in Nederland overigens de grootschalige oefening FALCON AUTUMN plaats. Tijdens deze excercitie worden luchtlandingsoperaties beoefend. Meer dan duizend militairen van land- en luchtmacht en vijfendertig helikopters worden hiertoe op verschillende locaties in Nederland ingezet.

De oefening wordt georganiseerd door de Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikoptercommando (DHC). Daarnaast doen er militairen en helikopters uit Duitsland, Polen en de Verenigde Staten mee. Het doel van de oefening is het trainen van grootschalige luchtlandingsoperaties. Een complexe taak waarin beide eenheden gespecialiseerd zijn. Met de oorlog in Oekraïne lijkt dat geen overbodige zaak.

Foto MinDef.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.