donderdag 28 oktober 2021

Alles over de Bommelerwaard

Middag voor pleeggezinnen bij Natuurspeeltuin De Hoppies

20 september 2021 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN - Zaterdag (18-9) werden pleeggezinnen gastvrij ontvangen in natuurspeeltuin Hoppies in Ammerzoden. Pleeggezinnen leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg voor kinderen die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Daarvoor wilden de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ze graag bedanken.

De middag werd geopend door wethouder Adrie Bragt uit Zaltbommel. Hij heette alle gezinnen welkom namens de colleges van Maasdriel en Zaltbommel. “Zorg voor kwetsbare kinderen is zo belangrijk. Pleeggezinnen vervullen in die zorg een zeer belangrijke rol. Daarom waarderen wij de inzet van de pleeggezinnen in de Bommelerwaard enorm. Als blijk van deze waardering is deze middag aangeboden. Een middag voor allen om te ontspannen, te spelen en ervaringen uit te wisselen.”

Spelen en ervaring uitwisselen
Tijdens de middag speelden de kinderen met elkaar in de natuurspeeltuin. Ze verdwaalden in het maisdoolhof, bouwden vlotten en andere leuke en leerzame activiteiten. Ondertussen ontmoetten de pleegouders elkaar en wisselden ervaringen uit. Als afsluiting van de middag stond er een heerlijk buffet klaar.

Van 3 tot en met 10 november 2021 is het de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek vraagt men aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Op dit moment wachten er in Nederland ruim 800 kinderen op een pleeggezin. Meer info: online platform voor de pleegzorg

Lees meer over:

Ammerzoden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.