zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

De Raaf bij de opening van de Drielse Motte.

Michiel Alexander de Raaf nieuwe wethouder Maasdriel

11 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Het  (in)formatieproces Maasdriel gaat gestaag voort. Een bestuursakkoord is in ver gevorderd stadium en de wethouders zijn bekend. Michiel Alexander de Raaf is een nieuw gezicht binnen het college.

Samen Sterk Maasdriel (SSM) en CDA Maasdriel streven ernaar 1 juni een zo breed mogelijk gedragen (concept)raadsakkoord te presenteren. Dat is de uitkomst van de gesprekken die de coalitiepartijen afgelopen week met elkaar voerden.

Eerste versie
De partijen werken momenteel aan een eerste versie van het (concept)raadsakkoord, dat op korte termijn aan alle Maasdrielse raadsfracties gestuurd wordt voor een inhoudelijke reactie. Daar moet dan een definitief bestuursakkoord uit komen. SSM en CDA Maasdriel streven naar een (concept)raadsakkoord waaraan álle betrokkenen de komende vier jaar uitvoering willen geven om er zo 'samen voor te zorgen dat Maasdriel een plek blijft waar het fijn wonen, werken en ondernemen is voor iedereen.' Aldus (in)formateur Erik van Hoften.

Wethouders
Inmiddels zijn de wethouders bekend die het (concept)raadsakkoord gaan uitvoeren. Jan-Hein de Vreede (SSM) besloot eerder zich voor de nieuwe bestuursperiode niet meer beschikbaar te stellen voor het wethouderschap. SSM moest daarom op zoek naar een nieuwe wethouder. Die vond de partij in dr. ing. Michiel Alexander de Raaf.

De Raaf (uit Hedel) woonde tien jaar in de gemeente Maasdriel en was actief in de lokale politiek. Als medisch longonderzoeker werkte hij in verschillende academische ziekenhuizen en is hij ingezet bij de bestrijding van Covid-19. De laatste jaren werkte hij als crisismanager en beleidsadviseur voor Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en werkte daar aan de invoering van de Omgevingswet en de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Tevens is De Raaf voorzitter van de Historische Kring Bommelerwaard.

College
Samen met wethouders Erik van Hoften (SSM), Anita Sørensen (CDA), Peter de Vries (CDA) en burgemeester Henny van Kooten zal De Raaf het dagelijks bestuur van de gemeente Maasdriel gaan vormen.

Afscheid
De portefeuilleverdeling volgt bij de presentatie van het (concept)raadsakkoord en de installatie van de wethouders. Op een later moment wordt afscheid genomen van huidig wethouder Jan-Hein de Vreede, die als raadslid namens SSM, nauw betrokken zal blijven bij de Maasdrielse politiek.

Foto LinkedIn M.A. De Raaf

Zie ook:

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.