vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Met Eelder TV terug naar de zuivelbron

3 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

WELL - Den Eelder in Well. Wie reed er nooit voorbij? Langs het bedrijf met 'het zuivelpak' op het erf. Gerben, Dafke en Willem van der Schans lanceren een creatieve manier om het werk op de boerderij, hun boerderij, voor het voetlicht te brengen. Met Den Eelder TV gaan zij terug naar de herkomst van het pak boerenzuivel in de koelkast. Den Eelder TV (Aflevering 1 - Pak het in je handen) is op 23 maart.

Familiebedrijf Den Eelder bestaat sinds 1983 en werd gestart door Ernst en Jacomine van der Schans, ouders van ... Den Eelder is één van de weinige dagverse zuivelboerderijen in Nederland, gevestigd aan de Molenachterdijk in Well. Van het zorgen voor de koeien tot het maken van 'loeilekkere zuivel', men doet het allemaal zelf in eigen huis.

Het hoe en wat wordt verteld door middel van interactieve livestreams die verschillende thema’s behandelen en zo het volledige verhaal vertellen van boerenzuivel.

Vragen
Op social media stellen de broers en zus triggerende vragen: 'Heb jij altijd al willen weten waar dat pak zuivel vandaan komt? Hoe de producten worden gemaakt en door wie? Hoe onze koeien worden verzorgd of wil je misschien weten hoe je thuis onze boeren vanillevla maakt?'

Wie antwoorden wil, haakt aan bij de livestream. 'Het zijn interactieve sessies; we beantwoorden jouw vragen en tijdens de workshops steken we samen de handen uit de mouwen.

Aanmelden
Den Eelder TV Aflevering 1 - "Pak het in je handen" is te zien op 23 maart. Wel even aanmelden. 'Er is nog een aantal plekken beschikbaar.' Inschrijven kan via de link op de website van Den Eelder.

Foto archieffoto ter illustratie. Foto midden: Den Eelder.

Lees meer over:

Well boerderij zuivel Eelder
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.