zaterdag 24 september 2022

Alles over de Bommelerwaard

Wanneer bel je nu wel of net de politie.

Mensen met zorg om dieren bellen vaak politie

11 augustus 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Met dit warme weer bellen veel mensen de politie omdat zij zich zorgen maken over de dieren. Politie Bommelerwaard reageert: 'Wij vinden het fijn dat jullie mee denken. Maar wanneer moet je nu de politie bellen en wanneer niet?'


Voor dieren in de wei is het niet verplicht om schaduwplekken te hebben, sterker een aantal soorten dieren genieten juist van deze temperatuur en zijn het liefst in de zon. Wat wel belangrijk is, is dat er altijd toegang is tot water voor alle dieren. Dit kan bijvoorbeeld een grote badkuip zijn, maar ook een sloot. Als de dieren kunnen drinken, is het goed! 
'Als de dieren geen toegang tot water hebben, mag u 0900-8844 bellen om dit te melden.' 
 
Honden
Ziet u een hond in de auto? Bel dan direct 112! De temperatuur in de auto loopt snel op en hierbij kan elke minuut tellen. 
Voor honden die in en rondom het huis zitten is het belangrijk dat zij toegang hebben tot water en een plekje waar zij in de schaduw kunnen zitten. Honden kunnen met dit weer prima in een kennel zitten als er water en een beetje schaduw is. Hebben zij dit niet? Bel dan 0900-8844.
 
Knaagdieren
Voor knaagdieren (zoals konijnen) is het belangrijk dat zij voldoende schaduw en ook weer water hebben. Een hok vol in de zon is voor hen niet fijn, maar kan wel als er bijvoorbeeld een in een theedoek gewikkeld koelelement in ligt. 
'Als konijnen het echt te heet hebben, zullen zij gaan krijsen. Als u dit hoort, bel dan direct 112!' 
 
Bespreken
Twijfelt u over de gezondheid of de toegang tot water en/of schaduw voor een dier, bespreek dit dan eerst met de eigenaar van het dier zodat deze zelf actie kan ondernemen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.