donderdag 30 maart 2023

Alles over de Bommelerwaard

Medewerkers Avri staken, 3 dagen wordt geen afval opgehaald

4 februari 2023 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Medewerkers van afvalverwerker Avri leggen het werk neer van maandag 6 tot en met woensdag 8 februari. Dit betekent dat er geen afval wordt ingezameld. Avri vraagt inwoners om begrip en verzoekt of mensen hun afval zolang thuis te bewaren. Zo wordt rommel en ongedierte op straat voorkomen.

De staking heeft te maken met landelijke onderhandelingen over de cao voor de gemeenten en samenwerkende gemeentelijke organisaties. Deze cao regelt de arbeidsvoorwaarden. Het overleg hierover tussen landelijke werkgeversorganisaties VNG en WSGO en de vakbonden FNV en CNV is vastgelopen. De vakbonden kondigden daarop werkonderbrekingen aan. Ook medewerkers van Avri geven gehoor aan deze oproep en staken op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 februari.

Gevolgen voor ophalen
Tijdens de stakingsdagen haalt Avri geen gft, papier, plastic verpakkingen, drinkpakken en blik (pdb) en restafval op in de acht gemeenten. De milieustraten zijn op deze dagen ook gesloten. Ook (ondergrondse) verzamelcontainers worden niet geleegd. Er momt geen inhaaldag. Op avri.nl en in de Avri-app is de meest actuele informatie te vinden.

Milieustraat
Ook bij de milieustraten wordt gestaakt. Dit betekent dat inwoners daar niet terecht kunnen met grof huishoudelijk afval op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 februari. Dit geldt voor de milieustraten in Culemborg, Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.