woensdag 30 september 2020

Alles over De Bommelerwaard

Stef Visser verzorgde een boeiende masterclass.

Gastdocenten geven les bij OBS De Walsprong

13 september 2020 (door de redactie)

ZALTBOMMEL - Het wordt een bijzonder jaar voor de leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Walsprong. De kids krijgen iedere week les van vakexperts en maken zo op uitdagende wijze kennis met hun beroep.

Op deze manier kunnen de kinderen hun eigen talenten en interesses ontdekken, waardoor hun zelfkennis en zelfvertrouwen groeit. Vakexperts  uit verschillende vakgebieden doen schooljaar als gastdocent mee. Ze zijn afkomstig uit de journalistiek, archeologie, podiumkunsten, dier- en natuurstudies, geneeskunde, architectuur, exacte wetenschappen, politiek en horeca. Ook staan er masterclasses op het lesprogramma.

Vuurwerk 
Vrijdag (4-9) vond de aftrap van de lessenreeks plaats. De opening was een gezamenlijke sketch met vuurwerk waar alle leerlingen aan deelnamen. Daarna volgde een eerste gastles: een masterclass van gastdocent Stef Visser (directeur Werkzaak Rivierenland). Visser gaf een boeiende les over werken in de Bommelerwaard en Rivierenland. Met zaken als "Wat doe je als je werkloos wordt. Doe werk waar je goed in bent en gebruik je eigen talenten." Zo vertelde Visser over zijn dyslexie en hoe hij dit in zijn voordeel gebruikt. Er was een leuke interactie tussen kids en gastdocent en er werden veel vragen gesteld. De leerlingen waren erg enthousiast en gingen vol inspiratie naar huis.

Gastdocenten gezocht
Ook dit jaar is De Walsprong op zoek naar enkele experts uit eerder genoemde vakgebieden. Vindt u het leuk om met leerlingen te werken en hen gepassioneerd te vertellen over uw beroep? Of bent u iemand met een bijzonder beroep waarover u een masterclass wilt geven? Dan bent u van harte welkom! U kunt contact opnemen met de coördinator Rob van Belkum van IMC Basis Zaltbommel: rob.vanbelkum@imcbasis.nl

Foto OBS De Walsprong.

Lees meer over:

masterclass
Deel dit bericht met je vrienden!