vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Mari van Gessel Koninklijk onderscheiden

7 juli 2022 (door BommelerwaardNet)

VELDDRIEL - Het werd een feestelijke avond in Dorpshuis de Boxhof in Velddriel waar Mari van Gessel uit Velddriel benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hennie van Kooten speldde de versierselen bij hem op.

Van Gessel ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor verschillende lokale verenigingen en stichtingen. 

Zo mag het bestuur van stichting De Boxhof al 37 jaar een beroep doen op hem voor allerlei hand- en spandiensten. Van Fanfare La Harpe is Van Gessel al jarenlang lid en binnen het bestuur is hij verantwoordelijk voor leerlingen en werving. Ook is Van Gessel al sinds jaar en dag voorzitter van Blaaskapel Ammel Blauw. En mede dankzij de inzet van Mari van Gessel heeft St. Martinuskerk in Velddriel nog steeds de functie van kerk.

Bredere maatschappelijke betrokkenheid
Naast zijn inzet voor de lokale gemeenschap is Mari van Gessel ook jarenlang actief geweest voor basisschool Jan Harmenshof in Geldermalsen en de samenleving aldaar. Van 1999 tot 2017 was hij directeur van die basisschool en in 2009 werd hij ook nog directeur van de Prins Willem Alexanderschool in Ophemert. Naast zijn werk als directeur kluste hij waar nodig op school en organiseerde hij allerlei activiteiten voor goede doelen in Geldermalsen en omstreken.

Tussentijdse uitreiking
Normaal gesproken wordt een Koninklijke Onderscheiding tijdens de lintjesregen uitgereikt. Deze tussentijdse uitreiking vond plaats omdat Fanfare La Harpe, waarvan Van Gessel 55 jaar actief lid is dit jaar, 130 jaar bestaat.

Foto gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Velddriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.