maandag 30 november 2020

Alles over De Bommelerwaard

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

13 november 2020 (door de redactie)

BOMMELERWAARD - Op de landelijke Dag van de Mantelzorg (10-11) zetten Welzijn Bommelerwaard en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel de Bommelerwaardse mantelzorgers in het zonnetje.

Een mantelzorger geeft langdurig, intensief en onbetaald zorg en ondersteuning aan een partner, ouder, kind, vriend, buur, of kennis die chronisch ziek is en/of een beperking heeft.

Blijk van waardering
Al sinds 2009 organiseert Welzijn Bommelerwaard een bijeenkomst waaraan zo'n 100 mantelzorgers deelnemen. Door de coronamaatregelen kan dat dit jaar niet. Deze week werden de mantelzorgers tóch in het zonnetje gezet met een cadeau, thuis bezorgd door de mantelzorgconsulenten van  Welzijn Bommelerwaard.

Wethouders Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel en Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel hielpen met het uitdelen. De wethouders zijn onder de indruk van de mantelzorgers: "Het is geweldig dat deze mensen zich inzetten voor een ander. De belastende rol van die liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Ook wij waarderen hun goede zorgen enorm. We realiseren ons heel goed dat het niet gemakkelijk is in deze tijden van corona."

Foto Gemeenten Maasdriel en Zaltbommel.
Deel dit bericht met je vrienden!