donderdag 6 mei 2021

Alles over De Bommelerwaard

Nee, zegt de gemeente. Leg eens uit, vraagt het CDA.

Mag je een versnapering gekocht op een terras ook elders nuttigen? 

2 mei 2021 (door de redactie)

ZALTBOMMEL - Het CDA vraagt zich af of je als horecaklant via een terras ook spijzen of dranken kan meenemen om die elders te nuttigen. De partij legde het college een denkbeeldige situatie (casus) voor met de vraag daar op te reageren. Dit omdat de burgemeester een andere interpretatie lijkt te hebben over de handhaving van dergelijke situaties.

Tijdens de raadsvergadering van 29 april 2021 diende de CDA-fractie een amendement in op een besluit voor de actualisatie van de Algemene Politieverordening (APV). Specifiek gaat dit om het schrappen van lid c in artikel 2:31. In lid c van dit artikel staat: ‘Het is verboden in een openbare inrichting op het terras spijzen of dranken te verstrekken aan personen die geen gebruik maken van het terras.’

Interpretatie
Bij de behandeling van het amendement gaf de burgemeester Pieter van Maaren, als portefeuillehouder, aan dat dit verbod alleen geldt als de openbare orde ter plaatse ‘ernstig verstoord’ wordt. Die interpretatie riep bij de partijfractie vragen op.

Het college wordt daarom verzocht om aan de hand van een casus antwoord te geven om zo duidelijkheid te krijgen over hoe de gemeente het genoemde APV-artikel toepast. Wordt er nu wel of niet gehandhaafd als mensen ‘elders’ de gekochte spijzen opeten?

Casus
“Een horecagelegenheid met terras in het centrum van Zaltbommel plaatst midden op het terras tijdens openingstijden een ‘foodbar’. Deze ‘foodbar’ dient om de klanten die op het terras zitten te voorzien van dranken en spijzen èn biedt daarnaast klanten de mogelijkheid om koffie of thee met gebak af te halen om deze elders in de binnenstad (bijvoorbeeld aan de Waalkade) te nuttigen. Een bewoner van de binnenstad doet aan de gemeente een verzoek tot handhaving en verwijst daarbij naar artikel 2:31 lid c van de APV.”

Foto archief ter illustratie

Lees meer over:

horecagelegenheid terrassen
Deel dit bericht met je vrienden!