donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Maasdriel zet stap in ontwikkeling Paddenstoelenbuurt

9 juli 2020 (door BommelerwaardNet)

KERKDRIEL - Voor het woningbouwplan Paddenstoelenbuurt zijn belangrijke vorderingen gemaakt. De grond waarop de woningen gaan komen, kan worden aangekocht. Woensdag (1-7) werd de aankoopovereenkomst getekend door wethouder Peter de Vries en grondeigenaar Van den Bosch Vastgoed.

Wethouder De Vries is blij met de gezette stap: “De wens bestond al jaren om de woningbouw in Kerkdriel-Noord af te ronden. Na het akkoord van de gemeenteraad (2019 red.) op het masterplan Paddenstoelenbuurt konden we daar ook voortvarend mee aan de slag. Maar zonder de aankoop van de betreffende grond was het niet mogelijk om op korte termijn de eerste fase van het woningbouwplan Paddenstoelenbuurt te ontwikkelen. Ik ben dan ook blij dat we er met elkaar zijn uitgekomen en we aan de slag. 

Vervolg
De volgende stap is het realiseren van het bestemmingsplan voor de bouw van 177 woningen. De verwachting dat het ontwerpplan in het najaar van 2020 gereed is. Wie wil, kan dan daarop reageren. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden eind 2021.

Foto archief ter illustratie

Lees meer over:

woningbouw Paddenstoelenbuurt
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.