donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Maasdriel wil in het groen

8 mei 2021 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Inwoners van het buitengebied van de gemeente Maasdriel die graag heggen, knotwilgen, elzenrijen en boomgaarden op hun perceel willen aanplanten, kunnen meedoen aan het beplantingsproject Maasdriel in het Groen.

Tijdens een online bijeenkomst op donderdag 20 mei geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) uitleg over bijzondere landschappen in de gemeente Maasdriel. Verder wordt verteld over bomen, struiken planten en dieren die hier van nature voorkomen. Mensen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze online bijeenkomst. Deze start om 19.30 uur.

Versterken landschappelijk karakter Maasdriel

Samen met bewoners willen de gemeente en SLG aan de slag om erven in het buitengebied van Maasdriel te voorzien van streekeigen beplanting. De insteek is om met deze streekeigen beplanting het landschap in de gemeente Maasdriel te verfraaien.

Diersoorten profiteren van inheemse beplanting

Deelnemers aan het beplantingsproject krijgen subsidie, advies en ondersteuning om op hun erf of perceel inheemse beplanting aan te planten. Daarnaast is er sprake van een eigen bijdrage voor de beplanting. Door gebruik te maken van beplanting die hier van nature voorkomt in combinatie met goed ecologisch beheer profiteren diersoorten van het buitengebied hiervan, zoals steenuil, kneu, zwartkop, haas, egel, bijen, hommels en dagvlinders. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.

Online bijeenkomst op 20 mei

Tijdens de online bijeenkomst vertelt SLG over hoe de bijzondere landschappen in de gemeente Maasdriel zijn ontstaan en welke landschapselementen zoals heggen, knotwilgen, boomgaarden en poelen hier van oorsprong voorkwamen, hoe ze verdwenen uit het landschap en op welke manier ze weer terug kunnen worden gebracht in het landschap. Tevens krijgen de deelnemers uitleg over wat ze zelf kunnen doen om hun erf aantrekkelijker te maken en welke ondersteuning ze hierbij kunnen krijgen vanuit het project.

Aanmelden voor het beplantingsproject Maasdriel in het Groen: voor meer informatie en aanmelden.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Maasdriel natuur bomen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.