vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De Drielseweg en aanliggende percelen.

Maasdriel moet visie ontwikkelen op gebied rond Drielseweg

30 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - De gemeenteraad van Maasdriel nam woensdag (27-5) unaniem een motie aan voor een visieontwikkeling op het gebied tussen de A2 en het spoor bij Hedel: de Drielseweg en aanliggende percelen. VVD Maasdriel vetrok bij dit agendapunt.  

De problematiek rond deze locatie is al jaren weerbarstig. Dat bleek eens te meer bij de behandeling van het dossier van De Schans, het bedrijf dat fors wil uitbreiden. Na een verhitte discussie werd het besluit opgeschoven tot volgende maand. Tot dan moet het bedrijf wel stoppen met bouwen op straffe van een boete.

Motie
De Schans aan de Drielseweg is een bedrijf in het buitengebied dat sterk wil uitbreiden. Die plannen stroken niet met de bestemming als agrarisch gebied. Het college wilde desondanks medewerking verlenen aan de groeiplannen van De Schans. De bestuurders zijn van mening dat dit gebied, pal naast de A2 en recht tegenover de bedrijfslocatie van De Groot, zich toch al ontwikkelt tot een lokatie waar meer dan enkel agrarische activiteiten plaatsvinden. D66 denkt daar het zijne van. "Het betreffende gebied is een lint. Aan de voormalige provincialeweg richting de bebouwde kom van Hedel staan grote en kleine bedrijfjes, er wonen mensen, er zit zelfs een uitvaartonderneming. Met een lappendeken aan bestemmingen raken mensen gedwongen zich in allerlei bochten te wringen om op papier legaal te bestaan." De partij wilde duidelijkheid en diende een motie in om een visie te ontwikkelen in samenhang met andere plannen voor dit gebied tussen de A2 en het Hedelse spoor.

De motie, die samen met Samen Sterk Maasdriel werd uitgewerkt, werd door het CDA mede ondertekend. De voltallige raad, inclusief PvdA/GroenLinks steunde uiteindelijk de motie.

Compliment
Voltallig dat wil zeggen de VVD Maasdriel uitgezonderd. Deze partij verliet de zaal bij de behandeling van dit agendapunt uit onvrede over de in hun ogen onjuiste procesgang. VVD Maasdriel bij monde van Ko Hooijmans: "Wij complimenteren het college dat zich tot het uiterste heeft ingespannen dit initiatief van De Schans doorgang te laten vinden. VVD Maasdriel zou graag zien dat deze voortvarende, ondersteunende opstelling jegens een bedrijf geldt voor alle bedrijven in onze gemeente."

Weglopen
D66 op zijn beurt betreurt de houding van de VVD-fractie: "Weglopen betekent je onttrekken aan het debat. Zo vertegenwoordig je niet de mensen die op je gestemd hebben. En dat is zeker jammer aangezien de motie een impuls is voor ondernemers en economie. Daarin betrekken we bovendien in een hoger perspectief de verdere ontwikkeling van het gebied. Wij zien uit naar de oplevering van de visie waarover we dan, hopelijk ook met de VVD, in discussie kunnen gaan."

Wordt vervolgd dus.

Foto - Screenshot Open Streetmap
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.