donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Stemmen kan tot 1 april

Maasdriel kan kiezen voor kunst

2 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Achttien Maasdrielse kunstenaars zonden achterliggendr maanden dertig kunstwerken in voor het project Kunst in de Gemeente Maasdriel. Een vakjury nomineerde tien van die kunstwerken, waarop inwoners nu kunnen stemmen. Uit de beste drie kiest de vakjury een winnend kunstwerk, dat een jaar lang in het gemeentehuis geëxposeerd wordt.

Stem kan vóór 1 april op de website van Kunst in de gemeente. Samen met andere inwoners van Maasdriel bepalen inwoners welke drie kunstwerken naar de finale gaan. Ook is de gemeente van plan om enkele andere ingezonden kunstwerken tijdelijk tentoon te stellen in de Bommelerwaard.

Kunstwerken van lokale kunstenaars
De tien genomineerde kunstwerken komen van de hand van de volgende lokale kunstenaars: Ad de Rouw (Kerkdriel), Anny Klip-van den Anker (Ammerzoden), Bertus de Leeuw (Kerkdriel), Diny Hooijmans (Kerkdriel), Ellen Holleman (Rossum), Jan van Hekezen (Rossum), Joris Baudoin (Heerewaarden), Loes van Glabbeek van den Berk (Ammerzoden), Rob Reis (Rossum) en Truus Brands (Hurwenen).

Vakjury
Uit de dertig inzendingen nomineerde een vakjury tien kunstwerken. De Maasdrielse vakjury bestaat uit: Anita Sørensen (wethouder cultuur), Susan Hoskam (inwoner), Roland Gieles (kunsthistoricus en curator van museum Stadskasteel Zaltbommel), René van Cromvoirt (inwoner) en Mariella van Heck (cultuurcoach bij stichting Welzijn Bommelerwaard).

Mensen kunnen tot en met 31 maart uit de tien genomineerde kunstwerken een top drie kiezen. De vakjury kiest daaruit het winnende kunstwerk, dat een jaar lang in het gemeentehuis geëxposeerd wordt.

Foto archieffoto ter illustratie.

Lees meer over:

Maasdriel kunstenaars
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.