dinsdag 21 mei 2024

Alles over de Bommelerwaard

Maasdriel breidt opvangplekken Oekraïeners opnieuw uit

10 april 2024 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - De gemeente Maasdriel vangt 300 vluchtelingen uit Oekraïne op, relatief gezien de meeste op in de provincie Gelderland. In het hele land zitten de opvanglocaties inmiddels vol. Er moeten dus meer opvangplekken komen.

De gemeente Maasdriel wil bijdragen aan meer opvangplekken en tegelijkertijd de regie behouden op zowel de aantallen als de interne organisatie. 'Daarom besloten we om de opvang op EuroParcs aan de Maas per half april uit te breiden met 60 plekken. Hiermee helpen we én zorgen we dat het hier goed kunnen blijven organiseren.'

Onderdeel samenleving
'De Kerkdrielse Oekraïners leven in rust en harmonie met elkaar op EuroParcs aan de Maas. Ze zijn onderdeel van de Maasdrielse samenleving geworden.' De Oekraïense kinderen gaan naar een reguliere school. En inmiddels werkt driekwart van de Oekraïners. Wethouder De Raaf: “Deze mensen willen niet ‘stil’ zitten. We vragen ook actief wat ze zouden willen doen. 85 procent geeft aan op de een of andere manier aan de slag te willen. En dat lukt, je ziet ze steeds vaker op een werkplek in de lokale samenleving. Bij een restaurant, de bakker of de apotheek. Het is overigens niet zo dat die andere 15 procent niet wil werken. Het is voor sommigen door omstandigheden niet mogelijk om buitenshuis te werken”

Particulieren
Deze maand zet de gemeente particulieren in Maasdriel, die de afgelopen twee jaar Oekraïners hebben opgevangen, in het zonnetje. De Raaf: “Het is echt hartverwarmend dat zoveel mensen hun deur en hart open hebben gezet om te helpen.”

Foto Bommelerwaard.Net

Zie ook:

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.