donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Bij Aals komt een geluidsreducerende asfaltdeklaag op de weg.

Maas-Waalweg krijgt nieuw asfalt

25 mei 2021 (door BommelerwaardNet)

ZUILCHEM/DELWIJNEN: Van 7 juni tot eind juni vervangt de gemeente Zaltbommel het bestaande asfalt van de Maas-Waalweg tussen Zuilichem en Delwijnen. Het asfalt is aan het eind van zijn levensduur. Ter hoogte van de bebouwde kom van Aalst komt tevens een geluidsreducerende asfaltdeklaag op de weg.

Doordeweeks wordt er ook  ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Hierdoor hoeft het vrachtverkeer van en naar de steenfabrieken aan de Maasdijk niet door de bebouwde kom te worden omgeleid. Dit voorkomt overlast voor bewoners en schoolgaande jeugd.

De werkzaamheden nabij woningen en dorpskernen worden tot 23.00 uur uitgevoerd. Werkzaamheden na 23.00 uur bevinden zich op grotere afstand van de woningen. Tijdens het werk komen langs het wegvak vanaf de N322 tot aan Delwijnen extra lantaarnpalen.

Verder maakt de aannemer gebruik van lichtsignalen in plaats van geluidsignalen om het vrachtverkeer te reguleren. 

Bereikbaarheid
De gemeente spant zich in om overlast zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden is de Maas-Waalweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het autoverkeer (bestemmingsverkeer) wordt omgeleid. Het vrachtverkeer van en naar de steenfabrieken kan overdag onder begeleiding van verkeersregelaars door het werkvak. ’s Avonds en ‘s nachts (tussen 19:00 en 06:00 uur) is de weg voor al het verkeer gesloten. Dit staat ter plaatse aangegeven met borden. Tijdens de wegafsluitingen zijn verkeerbegeleiders aanwezig.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

gemeente Aalst Zuilichem Delwijnen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.