woensdag 30 november 2022

Alles over de Bommelerwaard

Het schild is bevestigd op de poort van de vesting.

Loevestein officieel toegetreden tot landelijk Canonnetwerk

4 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

POEDEROIJEN - Vorig jaar (22-3-2020) werd Loevestein met de topstukken van Hugo de Groot onderdeel van het museumnetwerk van de Canon van Nederland. Een officieel moment kon toen door de eerste lock-down niet plaatsvinden. Loevesteindirecteur Ed Dumrese: "Nu de coronamaatregelen een jaar later nog van kracht zijn, hebben we daar iets op bedacht. Een officiële toetreding tot de Canon op afstand, coronaproof en vastgelegd in een video."

Nog niet eerder vond de officiële toetreding tot het Canonnetwerk via video plaats. De ondertekening van het convenant was bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het convenant is vervolgens samen met het schild per post verzonden naar Loevestein. Op Loevestein is het schild door de directeur in het bijzijn van Hugo de Groot aan de poort van de vesting bevestigd. Bekijk HIER de video.

Hugo de Groot-jaar
Op 22 maart 2021 is het precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot via zijn boekenkist ontsnapte uit Loevestein. Ed Dumrese: 'Op 22 maart gaat het Hugo de Groot-jaar van start. Loevestein viert als initiatiefnemer van dit jaar het jubileum van Hugo's ontsnapping. Het is dan ook extra speciaal dat Loevestein in dit jaar officieel is toegetreden tot het netwerk van de Nederlandse Canon.'

Het Hugo de Grootjaar wordt gevierd met vele activiteiten op Loevestein en door het hele land. Een overzicht hiervan en meer informatie over het Hugo de Groot-jaar is te vinden op de website www.hugodegroot.nl. Hier kunnen ook nieuwe initiatieven voor het Hugo de Groot-jaar aangemeld worden. Op deze wijze brengt Loevestein het nog volop actuele gedachtengoed van Nederlands grootste rechtsgeleerde onder de aandacht.

Foto Slot Loevestein.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.