dinsdag 23 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Loevestein komt onder water …

13 december 2021 (door BommelerwaardNet)

POEDEROIJEN - Hoe ziet het eruit als eeuwenoud erfgoed onder de golven verdwijnt? Op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2022 zet kunstenaar Daan Roosegaarde met de virtuele overstroming WATERLICHT Loevestein onder water. 

De presentatie van dit lichtkunstwerk vormt de aftrap van een bijzondere tentoonstelling ‘Denkend aan water…’ waarin de relatie van Loevestein met water centraal staat. WATERLICHT meemaken is op zichzelf al een overweldigende ervaring. De combinatie van het kunstwerk met de historische vesting en het middeleeuwse slot wordt zonder twijfel adembenemend.

Virtuele vloed
Als een virtuele vloed overstroomt het poëtische WATERLICHT de vesting. Met dit sensationele kunstwerk vraagt Daan Roosegaarde aandacht voor de stijgende waterspiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. De speciaal voor Loevestein ontworpen presentatie van WATERLICHT brengt op spectaculaire wijzede kwetsbaarheid van dit onaangetaste stukje Nederland in beeld. 

Tentoonstelling
Naast de blik op de geschiedenis met water zal in de tentoonstelling veel aandacht uitgaan naar het heden en de toekomst ervan. Wat kunnen we doen om land en water te behouden voor toekomstige generaties? Wat gebeurt er met Nederland als het water gaat stijgen? ‘Denkend aan water…’ laat je letterlijk en figuurlijk zien en ervaren wat de huidige stand van het water is. Wat betekent water voor Loevestein, voor de regio en voor Nederland? Nieuwe ontwikkelingen en historische gebeurtenissen vormen een expositie waarin je het water kunt zien, horen, voelen en proeven.

‘Denkend aan water…’ is te zien op Loevestein van 25 maart 2022 t/m 8 januari 2023.

Foto Studio Roosegaarde WATERLICHT Albert Speelman / Slot Loevestein

Lees meer over:

Poederoijen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.