vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Lijsttrekker SP Zaltbommel genomineerd voor AOB academieklus

12 februari 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Stef Dingemans, lijsttrekker van SP Zaltbommel, is genomineerd voor de zogeheten AOB academiekus. Deze uitreiking van de Algemene Onderwijs Bond (AOB) is bedoeld voor positieve initiatieven die zich richten op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in het (hoger) onderwijs.

Dingemans is genomineerd, samen met zijn collega Sanne Frequin voor de podcastserie 'ik vertrek'. In deze podcast gaat het duo het gesprek aan met tijdelijke docenten van de Universiteit Utrecht. Er wordt stilgestaan bij de talloze positieve bijdragen van deze onderwijsnomaden aan het onderwijs, maar ook bij de redenen dat deze docenten aan het einde van het contract weer vertrekken. Daarom is de titel van de podcast ‘Ik vertrek’.

Combineren
Dingemans vertrok overigens onlangs zelf ook bij de Universiteit Utrecht. “Ik had daar last van een beperkte mal. Bij de Fontys Hogeschool mag ik onderzoek en onderwijs veel meer combineren. Heel waardevol, want ik denk dat je hiermee de nieuwe generatie studenten warm maakt voor de wetenschap.”

Interessante inkijkjes 
Sanne en Stef willen met hun podcast op een positieve manier laten zien wat universiteiten mislopen door de huidige carrouselconstructie. “Er zijn financiële impulsen, er is goede wil en waardering, maar we zitten met z’n allen vast in het systeem. Er is te weinig bewegingsruimte om stappen te maken. Daarom is er veel aandacht voor de inhoud, met interessante inkijkjes in wetenschappelijk onderzoek.”

Op 14 februari wordt de Academiekus uitgereikt.

Foto SP Zaltbommel.

Zie ook:

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.