donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen 

29 april 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Zaltbommel verblijven kunnen op korte termijn een aanvraag voor zogeheten 'leefgeld' doen. De gemeente stuurde 28 april een brief aan alle Oekraïense vluchtelingen die staan ingeschreven bij de gemeente. In de brief staat informatie over hoe zij dit kunnen aanvragen.

Het leefgeld is een maandelijks bedrag voor eten en kleding. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het verblijf en de grootte van de gezinssamenstelling. Elke volwassene die aan de voorwaarden voldoet, kan leefgeld aanvragen. Ook voor kinderen kan leefgeld aangevraagd worden.

Aanmelden
Oekraïense vluchtelingen ontvangen binnen twee weken een uitnodigingsbrief met een aanmeldformulier voor het leefgeld. Zij worden dan uitgenodigd op het gemeentekantoor voor een gesprek met een medewerker van de gemeente om het leefgeld aan te vragen.
Daarna bekijkt de gemeente of de persoon recht heeft op leefgeld. Als deze aan de voorwaarden voldoet, wordt het leefgeld zo snel mogelijk uitgekeerd.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.