donderdag 25 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Prorail: ‘Dit is een kwalijke zaak.’

Koperdiefstal bij Hedel ontregelde treinverkeer fors

9 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

REGIO - HEDEL: Koperdieven sloegen hun slag bij het spoor bij Hedel. Het gevolg van die diefstal was dat treinverkeer tussen Utrecht en Den Bosch donderdag (6-1) flink ontregeld werd. Treinen rond Amsterdam, Eindhoven en Utrecht reden minderen en tussen Den Bosch en Geldermalsen was even zelfs helemaal geen treinverkeer meer. 

Rond 04.45 uur ontdekte de politie kapotgeknipte kabels langs het spoor bij Hedel. Hierdoor waren de treinen op het traject voor de verkeersleiding niet zichtbaar. Monteurs van ProRail repareerden de kabels, waardoor treinen weer konden gaan rijden.

Kwalijke zaak
Dieven hebben het volgens ProRail gemunt op bliksemafleiders, bekabeling en spoorstaven. Als dergelijke onderdelen ontbreken, treedt de automatische beveiliging in werking en gaan spoorbomen dicht. Prorail in een reactie: ‘Er is uiteindelijk een paar meter kabel gestolen. Dat levert bijna niks op en door afspraken met de metaalbranche is het bovendien erg lastig om de buit te verkopen. Als je daar alle overlast en risico bij optelt, kun je wel stellen dat dit een erg kwalijke zaak is. We gaan er alles aan doen om te zorgen dat we koperdiefstal zo goed mogelijk kunnen tegengaan.’

Lees meer over:

Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.