vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Koninklijke onderscheidingen voor vier vertrekkende raadsleden

31 maart 2022 (door BommelerwaardNet)

MAASDRIEL - Woensdag (30-3) vond de afscheidsraad in de gemeente Maasdriel plaats. Burgemeester Hennie van Kooten reikte namens Koning Willem-Alexander Koninklijke onderscheidingen uit aan vier raadsleden die na jarenlange inzet afscheid namen van de gemeenteraad. Peter van Boxtel, Kees van Drunen, Bianca Laheij en Marinus Robbemondt werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter van Boxtel (CDA) nam na zestien jaar afscheid als lid van de gemeenteraad. Als secretaris van de fractie was hij accuraat en gedreven. Daarnaast zet Peter van Boxtel zich al jarenlang actief in voor het lokale verenigingsleven. Daarom droegen ook het CDA, Stichting Maasveren, Fanfare Alem, het Soepenfestival en V.V. Alem een steentje bij aan zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kees van Drunen (PvdA/GroenLinks) zette zich zestien jaar heeft in als raadslid, ook was hij een gewaardeerd voorzitter van de raadswerkgroep financiën. Bovendien was hij als fractievoorzitter lid van het presidium, de vertrouwenscommissie (her)benoeming burgemeester, de werkgeverscommissie Griffie en het seniorenconvent. Kees van Drunen stond bekend om zijn scherpe en inhoudelijke betrokkenheid bij alles wat de gemeenteraad betreft.

Bianca Laheij kwam op 11 maart 2010 voor het  CDA in de gemeenteraad, als jongste raadslid en een van de weinige vrouwen. Twaalf jaar speelde zij een opbouwende en verbindende rol in de raad en leverde een bijdrage aan oplossingen en betere omgangsvormen in de raad.

Marinus Robbemondt nam na twintig jaar als raadslid (CDA) afscheid van de gemeenteraad. In de raad had hij een belangrijke rol ter verbetering van de sfeer. Robbemondt was ruim tien jaar voorzitter van de commissie Ruimte. Als fractievoorzitter van zijn partij nam hij de afgelopen jaren deel aan het presidium, de werkgeverscommissie Griffie, de vertrouwenscommissie (her)benoeming burgemeester en het seniorenconvent. Dat hij grote waarde hecht aan de leefbaarheid van kleine kernen, bleek eens te meer uit de bijdragen die het CDA, Oranjevereniging Well, V.V. Well, de Capreton en zijn vrouw leverden voor zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto Gemeente Maasdriel.

Lees meer over:

Maasdriel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.