woensdag 8 februari 2023

Alles over de Bommelerwaard

Het drietal is 12 jaar of langer lid geweest van de raad.

Koninklijke Onderscheiding voor afscheidnemende raadsleden

22 maart 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBO MMEL - Op dinsdagavond 22 maart 2022 reikte burgemeester Van Maaren tijdens een vergadering van de gemeenteraad drie Koninklijke Onderscheidingen uit. Raadsleden Arie Duijzer, Nico van Wijk en Jaco Melse kregen de onderscheiding omdat ze twaalf jaar of langer lid zijn geweest van de gemeenteraad en nu afscheid nemen.

Arie Duijzer begon als SGP-raadslid in toenmalig gemeente Brakel in 1996 en daarna sinds 2000 in de herindeelde gemeente Zaltbommel. Nico van Wijk is sinds 2006 raadslid van de  PvdA, waarvan hij ook enige tijd namens de gecombineerde fractie PvdA-GroenLinks in de raad heeft gezeten. Jaco Melse startte in 2010 als raadslid van het CDA, begon in 2018 de eenmansfractie Groep Melse en sloot zich in 2021 aan bij de ChristenUnie.

Alle drie de afscheidnemende raadsleden zijn in hun carrière ook lijsttrekker en fractievoorzitter geweest.

Afscheid overige raadsleden
Naast het afscheid van deze drie raadsleden, neemt de raad ook afscheid van de raadsleden die kortere periode in de gemeenteraad hebben gezeten en niet herkozen zijn. Dat gaat om de raadsleden Robbemondt (ZVV), Koster (CDA), De Hart (CU), Kesting (CU) en Stoutjesdijk (SP).

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.