dinsdag 7 december 2021

Alles over de Bommelerwaard

Voorzitter Peter van Driel nam de penning in ontvangst.

Koninklijke Erepenning voor Roda Boys Bommelerwaard

22 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

AALST - Burgemeester Van Maaren reikte vrijdag (22-10) een Koninklijke Erepenning uit aan vv Roda Boys Bommelerwaard in Aalst. Dit deed hij tijdens een feestelijke bijeenkomst in de kantine van de jubilerende voetbalvereniging. Voorzitter Peter van Driel nam de penning in ontvangst.

Burgemeester Van Maaren: “Mooi dat we verenigingen in de gemeente hebben die al zo lang bestaan en zo’n belangrijke rol in de samenleving vervullen. Nu op naar het 100-jarig jubileum.”

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een koninklijke onderscheiding voor (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten. Roda Boys Bommelerwaard ontving deze Erepenning vanwege hun 75-jarig jubileum. Daarnaast is de vereniging ook maatschappelijk betrokken. Zo zijn de vrijwilligers van Roda Boys, naast alle activiteiten bij de voetbalvereniging, actief bij het schoonhouden van het nabij gelegen recreatiegebied De Neswaarden.

Roda Boys Bommelerwaard
Voetbalvereniging Roda Boys Bommelerwaard is opgericht op 1 juni 1945 en bestond 75 jaar in 2020. De vereniging is al sinds de oprichting een begrip in de Bommelerwaard. De derby’s met Roda Boys en andere voetbalverenigingen in de Bommelerwaard zijn druk bezochte wedstrijden.

Foto gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Aalst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.