donderdag 28 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Komende week uitval streekvervoer door nieuwe staking

4 maart 2023 (door Redactie)

REGIO - Er zijn landelijke stakingen in het streekvervoer aangekondigd door de vakbonden. Er wordt in zes weken tijd op meerdere dagen gestaakt door personeel dat is aangesloten bij de vakbonden. 

Aankomende week, maandag 6, woensdag 8 en vrijdag 10 maart rijden bussen in deze regio mogelijk niet. Het is niet duidelijk welke bussen wel en welke niet de weg op zullen gaan. Busmaatschappij Arriva kan van tevoren niet aangeven om welke dat precies gaat. Buschauffeurs laten op de dag zelf pas aan Arriva weten of ze die dag hun werk neerleggen.

Bij vorige stakingen staakte ook niet al het personeel van de streekvervoerders. Er zal dus wel wat streekvervoer rijden tijdens de staking zo is de verwachting, maar het zal een 'grillig beeld' zijn. Aldus de vervoerder.

CAO
Door de vakbonden wordt gestaakt voor een betere cao. Ze staken voor cao OV (Openbaar Vervoer) en cao MuMo (Multimodaal). Op dit moment zijn er nog onderhandelingsgesprekken gaande voor cao MuMo. Dat betekent dat er door de vakbonden voor deze cao zowel gepraat als gestaakt wordt. De werkgevers hebben een voorstel/bod gedaan, daarmee zijn de vakbonden niet akkoord gegaan.

Stakingsdagen
Ook op onderstaande dagen zijn stakingen aangekondigd door de vakbonden, op andere dagen wordt er dus wel gereden:

  • Maandag 20 maart 2023
  • Woensdag 22 maart 2023
  • Vrijdag 24 maart 2023
  • Woensdag 29 maart 2023
  • Donderdag 30 maart 2023
  • Maandag 3 april 2023
  • Woensdag 5 april 2023
  • Vrijdag 7 april 2023

Updates
Voor de meest actuele situatie wordt verwezen naar de 9292 reisplanner. Deze wordt voortdurend bijgewerkt met de informatie vanuit de OV-bedrijven. De site geeft automatische, waar mogelijk, alternatieve reisadviezen met openbaar vervoer dat wel rijdt.

Foto archief ter illustratie

Lees meer over:

Bommelerwaard Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.