zaterdag 20 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Kerkje Alem verkocht aan ‘lokale partij’

30 januari 2023 (door BommelerwaardNet)

ALEM - Het college van Maasdriel is voornemens de Hervormde kerk in Alem te verkopen aan Stichting Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel (SCF Maasdriel). Het plan van deze partij voldeed als enige aan alle voorwaarden uit de verkoopbrochure en kwam daarmee als beste uit de bus. Zo laat de gemeente weten.

SCF Maasdriel wil het kerkje verhuren aan Stichting Het Alems Kerkje’. Deze nieuw op te richten partij wil er allerlei sociaal-culturele activiteiten voor een breed publiek organiseren. Zoals tentoonstellingen over de lokale geschiedenis, kunstexposities, kleinschalige concerten en filmavonden. 

Sterke binding
Wethouder Michiel Alexander de Raaf is zeer te spreken over het plan: 'Het laat een sterke binding met Alem zien, is toegankelijk voor een breed publiek en past perfect bij de inrichting en cultuur van het dorp. Ook het monument blijft in stand en het verhaal daarover gaat de stichting uitdragen. Het plan voldeed aan alle verwachtingen en verraste toch door de bundeling van krachten en uiteenlopende activiteiten.'

Achtergrond
Het Hervormde kerkje aan de Sint Odradastraat 12 in Alem is een rijksmonument. Dit karakteristieke gebouw deed de laatste jaren dienst als Dakpannenmuseum. Het kerkje met toe- en aanbehoren, de ondergrond en de grond gelegen achter de kerk (voormalig kerkhof) bood gemeente Maasdriel te koop aan voor 95.000 euro k.k.. Eind oktober 2022 maakte de gemeente de verkoop bekend en werd de oproep aan geïnteresseerden gedaan om plannen voor het monumentale gebouw en de bijbehorende objecten in te dienen. Dat leverde in totaal zes plannen op.

Zie ook:

Lees meer over:

Alem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.