vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

Gemeente Zaltbommel steunt Kentalis financieel

17 juni 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Wethouder Adrie Bragt tekende een zogeheten decentralisatieovereenkomst met Sandra Beuving namens het Kentalis Compas College. De leerlingen volgen straks onderwijs in een nieuw gebouw op de onderwijscampus aan de Van Heemstraweg / Sportlaan in Zaltbommel.

Kentalis biedt speciaal onderwijs aan jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar die doof of slechthorend zijn. Door de overeenkomst is afgesproken dat Kentalis zelf zorgdraagt voor de huisvesting en de gemeente Zaltbommel  een financiële bijdrage verleent. 

Kennismaken 
De kinderen starten in het nieuwe schooljaar. Dit najaar zullen de leerlingen en ouders kennismaken met Zaltbommel. De gemeente laat weten: 'Wij hopen dat de leerlingen van Kentalis zich snel thuis zullen voelen.'

Het Kentalis Compas College biedt nu in Sint-Michielsgestel speciaal onderwijs aan jongeren die doof of slechthorend zijn in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. De leerlingen volgen straks onderwijs in een nieuw gebouw op de onderwijscampus aan de Van Heemstraweg / Sportlaan in Zaltbommel, waarbij nauw samengewerkt wordt met de daar al aanwezige scholen van praktijkonderwijs De Brug en het Cambium College.

Foto gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.