donderdag 22 oktober 2020

Alles over De Bommelerwaard

Sinterklaas verlaat spoorslags het bouwvallige kasteel.

Kasteel Ammersoyen moet wijken voor villawijk

13 oktober 2020 (door de redactie)

AMMERZODEN - Een louche projectontwikkelaar wil kasteel Ammersoyen neerhalen om op die historische plek een luxe villawijk neer te zetten. Dat is het plot van de Grote Sinterklaasfilm die nu in vele Nederlandse bioscopen te zien is. Naast Sinterklaas heeft ook kasteel Ammersoyen daar een belangrijke rol in. De hamvraag is natuurlijk: gaat het de projectontwikkelaar lukken om zijn snode plan te realiseren? En: wat kan Sint daar tegen doen?

Intererssant detail: in de film is - de echte Sinterklaas -  Bram van der Vlugt in de hoofdrol te bewonderen. Dat wordt dus niet alleen genieten van het nieuwe avontuur rondom Sinterklaas, met een gevierd acteur, maar ook van al die geweldige beelden in en om het kasteel.

Louche projectontwikkelaar
In deze sinterklaasfilm, onder leiding van regisseur/producent Lucio Messercola, staat Kasteel Ammersoyen, het kasteel van de Goedheilig man, op instorten. Althans volgens een louche projectontwikkelaar. De Sint en zijn Pieten laten alles achter. Zonder pakjes en zonder pepernoten vertrekken zij spoorslags uit de Bommelerwaard. Ze komen in Lienden terecht, op een verlaten camping, vlakbij de ronde stenen molen De Marsch uit 1885. Met man en macht wordt vanaf die locatie alles uit de kast gehaald om het sinterklaasfeest toch nog te redden. Want dat feest mag natuurlijk niet in het water vallen...!

Foto Bommelerwaard.net / GLK
Deel dit bericht met je vrienden!