zondag 26 juni 2022

Alles over de Bommelerwaard

Karima Bouchtaoui vierde wethouder gemeente Zaltbommel

24 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - De formerende partijen ZVV, SGP en VVD dragen Karima Bouchtaoui voor als partijonafhankelijk vierde wethouder in de gemeente Zaltbommel. De andere drie kandidaat-wethouders zijn de huidige wethouders: Gijs van Leeuwen (SGP), Kees Zondag (ZVV) en Willem Posthouwer (VVD).

Karima Bouchtaoui wordt voorgedragen door de drie coalitiepartijen als partijonafhankelijke wethouder. Ze heeft een VVD-achtergrond, maar sluit niet aan bij VVD-fractie in Zaltbommel.

Bouchtaoui woont momenteel in Rotterdam en werkt als manager bij de gemeente Rotterdam. Vanaf 2019 was zij statenlid voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Bouchtaoui was eerder lid van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Familierelaties
Bouchtaoui kent Zaltbommel vanuit familierelaties en heeft goede herinneringen aan haar bezoeken aan de gemeente: "De kade met uitzicht op de rivier de Waal en het rivierenlandschap bij Slot Loevestein zijn mijn favoriete plekken in Bommel". De nieuwe wethouder is bekend met de samenleving in Zaltbommel, de regio Bommelerwaard en de provincie Gelderland.

Bestuursakkoord
De formatie vindt op dit moment nog plaats. Formateur Metz gaat er nog steeds vanuit de formatie op 16 juni af te ronden. Op die datum wil hij een bestuursakkoord presenteren en de wethouders benoemen. Ook zal de portefeuilleverdeling van de wethouders dan bekend worden gemaakt.

Op dit moment ligt een concept bestuursakkoord bij de gemeenteraad. De raad heeft de mogelijkheid hier op te reageren. Eerder kreeg de raad al de mogelijkheid input te leveren voor dit akkoord.

Foto Gemeente Zaltbommel.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een verzoekje.