woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

De wallaby is weer thuis.

Kangeroe maakt nachtelijke wandeling door Ammerzoden en omgeving

16 februari 2023 (door BommelerwaardNet)

AMMERZODEN - In de nacht van woensdag op donderrdag (16-2) ontving de politie eeen bijzondere melding. Agenten moeste naar Ammerzoden voor een loslopende wallaby.
Inmiddels is het dier weer terecht en thuis bij zijn rechtmatige eigenaar.

De melding die de politie kreeg, klonk als volgt: “5406, wilt u gaan naar Ammerzoden, daar zit de melder achter een kangoeroe aan”. Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad een wallaby los over straat te huppelen.

Agenten volgden de wallaby op een afstandje om hem zo geen onnodige stress te bezorgen. Ondertussen was er een dierenarts gewaarschuwd om het het dier te verdoven. Na een “achtervolging” van bijna drie uur kon het dier uiteindelijk verdoofd worden en werd hij overgebracht naar een opvanglocatie.

Oproep
Vervolgens werd de hulp vam het publiek ingeschakeld om de eigenaar van het dier op te sporen. Daar werd vlot op gereageerd, zodat de wallaby en de eigenaar snel herenigd konden worden.

Kangeroe
'De wallaby is een kleine kangoeroe die flinke sprongen kan maken met zijn sterke achterpoten. Hij heeft dan ook een groot terrein nodig. Wallaby’s zijn niet gemakkelijk te hanteren, ze houden daar niet van. Er is ervaring nodig om een wallaby te houden.' Aldus LICG.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Politie Ammerzoden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.