donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Samen helpen. NL Doet.

Julianahofje moet weer klaar voor nieuw seizoen

6 februari 2024 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - NL Doet, 16 maart 2024. Mensen worden die zaterdag weer opgeroepen mee te helpen aan allerlei projecten die hulp kunnen gebruiken. Eén daarvan is het Julianahofje in Zaltbommel.

Doel: Met elkaar de tuin weer helemaal in orde brengen voor een mooi en groen seizoen zodat de buurtbewoners en bezoekers er weer optimaal van kunnen genieten.

Verbetering
Na tien jaar zijn er in de sociale buurttuin de nodige zaken aan verbetering toe. Zo moet een gedeelte van de hazelaarschutting worden vervangen, en mogen er weer nieuwe klimplanten tegenaan gezet worden.

Maar er is meer. De paden in de schaduw moeten beter begaanbaar gemaakt worden met houtsnippers en /of schelpen. Verder is er in het voorjaar altijd snoei- en opruimwerk om zo het tuinseizoen weer goed te kunnen beginnen.

Wie mee wil helpen, kan zaterdag 16 maart de handen uit de mouwen steken tussen 10:00 - 12:30 uur. Men kan zich individueel aanmelden of als groep. 

Gegevens
De tuinen van het Julianahofje liggen achter de huizen aan de S. Lohmanstraat en zijn bereikbaar via de brandgang aan beide kanten van de huizenblokken: AF de Savornin Lohmanstr 16, 5301 PC in Zaltbommel. 

Stichting Juliana's Hof
carolienvansteenis@gmail.com0624252445

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.