vrijdag 19 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

400 jaar geleden ontsnapte Hugo de Groot uit Loevenstein.

Jubileumlezing over Hugo de Groot 

11 maart 2021 (door BommelerwaardNet)

REGIO / POEDEROIJEN - Vierhonderd jaar geleden, 22 maart 1621, wist Hugo de Groot verstopt in een boekenkist te ontsnappen uit Slot Loevestein. Rond deze gedenkwaardige gebeurtenis worden veel activiteiten georganiseerd.

Eén van die activiteiten is een korte digitale lezing over de rechtsgeleerde. Arnout van Cruyningen geeft deze lezing. Hij schreef het boek ‘De boekenkist van Hugo de Groot’, over de ontsnapping van Europa's grootste rechtsgeleerde. Het boek is een boeiende kennismaking met de man die onder zijn internationale naam Grotius bekend stond als een van Europa’s grootste wetenschappers van de zeventiende eeuw.

Toelichting jubileumjaar
Na deze presentatie geeft Ed Dumrese, directeur en bestuurder van Slot Loevestein, een toelichting over de diverse activiteiten die Slot Loevestein op de planning heeft voor dit jubileumjaar.

Lezingen digitaal bijwonen
Op 18 maart kunnen belangstellenden van 19.15 tot 19.45 uur digitaal deze lezingen bijwonen. De livestream van deze vergadering is te bekijken via de website van de Raad Zaltbommel, door te klikken op het artikel ‘livestream lezing Hugo de Groot’.

Foto archieffoto.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.