woensdag 24 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Jongeren adviseren over biodiversiteit en warmte-oplossingen

11 juli 2022 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Leerlingen van het Cambium College gaven advies over de duurzaamheids- en klimaatopgave in de gemeente Zaltbommel. De afgelopen maanden gingen de leerlingen aan de slag met twee projecten: hoe biodiversiteit te vergoten en het in beeld brengen van duurzame warmte-oplossingen.

Zo gingen ongeveer veertig brugklasleerlingen aan de slag met biodiversiteit en klimaatadaptatie in de binnenstad. Daar werd drie maanden aan gewerkt. Op 30 juni volgden de eindpresentaties op het stadhuis.

De derdeklasleerlingen deden onderzoek naar duurzame warmte-oplossingen. Zij presenteerden op maandag 4 juli hun advies aan de beleidsadviseurs duurzaamheid van de gemeente.

Uitdagend
De leerlingen geven aan dat ze het een uitdagende en informatieve opdracht vonden. Enkele reacties: “Ieder kind zou moeten weten hoe je verduurzaamt”, “Ik heb heel veel geleerd. Zo wist ik niet dat geothermie bestond.”

De adviezen van de leerlingen worden meegenomen in voorlichting aan bewoners over de opties die er zijn om woningen gasloos te verwarmen.

Lees meer over:

Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.