woensdag 29 november 2023

Alles over de Bommelerwaard

Het waterschap houdt al 750 polders droog. En meer.

Jarig Waterschap houdt 14 oktober Open Huis

28 september 2023 (door Redactie)

REGIO - SLEEUWIJK: 'Hoe versterk je een dijk? Hoe maak je rioolwater schoon? Hoe vang je een muskusrat? En hoe kan het dat Waterschap Rivierenland al 750 jaar bestaat?' Vragen waarop de antwoorden te zien en te horen zijn op zaterdag 14 oktober. Dan is het allemaal te beleven bij de Open Dag van Waterschap Rivierenland in het hoofdkantoor in Tiel en op de zuiveringen in Sleeuwijk en Arnhem-Zuid.

Sleeuwijk
Op de afvalwaterzuivering in Sleeuwijk is te zien hoe water weer zuiver wordt en hoe daarvoor eigen energie wordt opgewekt uit slib en met zonnepanelen. ‘Kom bekijken hoe onze collega's werken in de regio's Altena, Bommelerwaard en Alblasserwaard.’ De zuivering aan de Robijnsweg is zelden open voor publiek.

Rondleidingen
In Sleeuwijk zijn tussen 11.00 en 16.00 uur rondleidingen, er zijn hapjes en drankjes, leuke acts en presentaties. Voor kinderen is van alles te doen, zoals spelen en ontdekken met water. 

Op alle locaties zie je het werk van de muskusrattenvangens. Met quads, kano’s en boten, met klemmen en slimme vangkooien. Je leert alles over muskusratten, bevers en andere dieren in het water. Je ziet ook hoe het waterschap dijken en sloten onderhoudt, met maaiboten en trekkers, vrachtwagens en kranen.

Jarig
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag omdat ze jarig zijn. In 1273 startte graaf Floris V het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied. 750 jaar later staat men stil bij de opgedane, rijke ervaring en vooral hoe die kan worden ingezet voor de toekomst. ‘Ons werk aan sterke dijken, schoon en voldoende water gaat door.’ Aldus het Waterschap.

Meer info op de website van het waterschap.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Bommelerwaard Altena Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.