vrijdag 29 maart 2024

Alles over de Bommelerwaard

‘Rechts-conservatieve stroming werd binnen het CDA te dominant.’

Jaco Melse sluit zich aan bij Christenunie

24 mei 2021 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Jaco Melse, voorzitter eenmansfractie Groep Melse, heeft besloten zich aan te sluiten bij de ChristenUnie. Melse treedt daarmee ook toe tot de fractie van deze partij in de gemeenteraad van Zaltbommel. Dat gebeurt in het nieuwe politieke seizoen. Woensdagavond (26-05) licht Melse live op de radio bij actualiteitenrubriek Oké Magazine zijn overstap toe.

Van 2010 tot 2018 was Melse raadslid voor het CDA, maar besloot in 2018 als Groep Melse door te gaan. Hij bleef daarbij wel lid van het CDA. Per begin september 2021, een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022, sluit hij daarom aan bij de fractie van de ChristenUnie.

Recent besloot Melse besloten CDA-lidmaatschap op te zeggen en lid te worden van de ChristenUnie. Met de komst van Wopke Hoekstra wordt de rechts-conservatieve stroming binnen het CDA naar zijn inschatting te dominant. Melse: 'De christelijke kernwaarden waarvoor ik wil staan ervaar ik als onvoldoende leidend voor het CDA.'

Welkom
Melse zocht vervolgens contact met de ChristenUnie-fractie in de Zaltbommelse raad. Deze heeft aangegeven hem welkom te willen heten als nieuw lid van de fractie.

Het raadslid sluit zich daarom per start van het nieuwe raadseizoen (september 2021) aan bij de ChristenUnie-fractie. Dit raadseizoen rond Jaco af als Groep Melse.

Vier zetels
Bestuur en fractie van de ChristenUnie hebben hem na diverse gesprekken welkom geheten in zowel de partij als de fractie. De overstap van Melse is besproken met de coalitiepartijen. Door de overstap van Melse komt de ChristenUnie op vier zetels in de raad.

De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart 2022. 

Foto Jaco Melse (LinkedIn).

Lees meer over:

Zaltbommel politiek groep Melse
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.