donderdag 18 april 2024

Alles over de Bommelerwaard

Is de Bommelerwaard (al) klaar voor deelauto's?

7 oktober 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - Baukelien Franken komt uit Culemborg, zij heeft daar een coöperatie opgezet met negen deelauto's. Dit deelautoconcept slaat vooral erg aan bij zzp’ers. Het Groene Huis in Zaltbommel is belangstellend of er in de Bommelerwaard (ook) animo is voor dit concept.

Het Groene Huis vraagt zich af of er in Zaltbommel daarvoor 'een kritische massa' aan mensen (4 tot 10) te vinden zou zijn. Daarmee kan er direct al met twee deelauto’s gestart worden in Zaltbommel.

Systeem
Vanaf 85 euro per maand sluiten deelnemers een abonnement af inclusief laden. Ondernemers kunnen de btw verrekenen. Het systeem werkt met een app en de auto wordt na gebruik teruggezet in dezelfde zone van ongeveer 20m2 als vanwaar het voertuig is meegenomen.

Proefrijden
Ook ligt er een idee om tijdens de klimaatweek (31 oktober – 6 november) een Belevingsdag Elektrisch Rijden te organiseren (5 november) om dan bijvoorbeeld twee deelauto’s beschikbaar te hebben waarmee proefgereden kan worden.

Baukelien Franken stelt in Culemborg vast dat de deelautocoöperatie met elektrische auto’s vooral voor zzp’ers interessant is. Om die reden wil zij graag haar verhaal delen in Zaltbommel als zijnde een stedelijke omgeving om te bezien of er daar ook een dergelijk initiatief kan worden opgezet.

Meer informatie is op te halen bij Baukelien Franken via intentief@gmail.com

Lees meer over:

Bommelerwaard Zaltbommel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.