donderdag 22 februari 2024

Alles over de Bommelerwaard

Boek met getuigenissen van inwoners

Inwoners Rossum en Hurwenen verhalen over WO2

5 mei 2020 (door BommelerwaardNet)

ROSSUM / HURWENEN - Een nieuw boek met getuigenissen van inwoners van Rossum en Hurwenen over de Tweede Wereld oorlog markeert 75 jaar bevrijding van het Duitse juk.

De dorpen Rossum en Hurwenen bevonden zich aan het einde van de Tweede Wereld oorlog in de frontlinie. Herinneringen die veel oudere inwoners nog met zich meedragen. Zo hoorden de zogenaamde V1’s overkomen, herkenbaar aan hun markante geluid. Dorpelingen weten nog hoe zij de mijnenvelden konden ontwijken, en ook de zware evacuatie staat menigeen nog op het netvlies. Wie ernaar vraagt, krijgt verhalen hoe het was om te leven in oorlogstijd.

Die verhalen staan opgetekend in dit nieuwe boek. Mensen werden hiervoor bevraagd, andere verhalen zijn afkomstig van nabestaanden. Ook staan in het boek fragmenten van een dagboek uit die tijd. Boeiende, authentieke verhalen voor wie daarin interesse heeft.

Uitgave dorpsraden

Het boek is uitgegeven door de dorpsraden van Rossum en Hurwenen. Vanaf vrijdag 1 mei 2020 is het 130 pagina’s tellende boek gratis verkrijgbaar voor de inwoners van Hurwenen en Rossum.In verbadn met de coronacris wordt gezocht op welke wijze de verspreiding het best kan plaatsvinden.
Brlangstellende inwoners kunnen zich via inteke­ning op de websites van de beide dorpsraden melden. Geinteresseerden van buiten de dorpen kunnen zich eveneens via de dorpsraden aanmelden. (Katholiek Bommelerwaard)

Foto Katholiek Bommelerwaard

Lees meer over:

wereldoorlog Rossum Hurwenen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Bommelerwaard.Net? Stuur even een berichtje.